dilluns, 17 d’agost del 2020

Donar els romanents dels Ajuntaments a l'Estat és llençar els diners!

La sectorial d’Administració Local de la Intersindical-CSC ens oposem al nou decret llei del govern espanyol que pretén expropiar els romanents dels Ajuntaments, superàvits dels municipis que poden ser útils per fer front a la crisi social i sanitària de la Covid-19 

El govern espanyol va signar la setmana passada un reial decret llei, desprès d’arribar a un acord amb la Federació́ Espanyola de Municipis i Províncies, que instava als ajuntaments a cedir part del seu superàvit, els romanents de tresoreria, a les arques estatals. 

Considerem que les polítiques d'estalvi dels nostres ajuntaments no poden ser castigades amb el saqueig per part d'una administració que ha demostrat massa vegades que és ineficient, desigual i insolidària. Veiem que difícilment aquests diners retornaran a les nostres poblacions, i que si ho fan, serà̀ en unes condicions que no s'ajustaran a les nostres realitats i necessitats. 

Per això̀ la Intersindical-CSC ens oposem a aquest espoli i ens posem a disposició dels governs locals per fer front comú a favor del personal de les administracions locals i de la ciutadania. 

Com a sindicat nacional i de classe treballadora del qual el personal de les administracions locals en formem part, rebutgem que uns recursos tan necessaris pels veïns i veïnes no siguin gestionats pels nostres municipis. 

Per això proposem que aquests milions d’euros dels nostres ajuntament es facin servir per reactivar l'economia local, per fer de coixí́ social per totes aquelles persones que es troben en una situació́ precària, per ajudar als autònoms, per apostar per la cultura, i també́ per consolidar les plantilles dels propis ajuntaments per reduir la interinitat, per millorar les condicions de treball dels treballadors/es dels Ajuntaments i en conseqüència poder donar bon servei al conjunt de la societat. 

Intersindical-CSC ja va proposar des de l'inici de la crisi un sistema per obtenir fons per lluitar contra la Covid-19, entre d'altres utilitzar el pressupost de defensa, crear un impost a les grans riqueses, recuperar els rescats que l'Estat amb els diners de la ciutadania va regalar als bancs o bé reforçar mecanismes per recuperar els milions d’euros que s'han deixat d'ingressar per frau fiscal.