dijous, 11 de juny del 2020

Meses de Negociació, Vicesecretari i nou Cap Urbanisme

Les darreres Meses de Negociació s'han caracteritzat per la tensió entre la Direcció de l'Empresa i la representació dels treballadors. La nostra secció sindical no va estar d'acord amb la proposta de Mesures Organitzatives i Econòmiques que plantejava l'empresa, però va proposar altres mesures alternatives perquè se n'estudiés la viabilitat i així encetar una negociació per arribar a un acord. Malauradament des de la Direcció de l'Empresa es va considerar que si la força sindical majoritària no volia negociar no tenia sentit negociar amb els altres sindicats i per tant aplicaria les mesures que cregués oportunes sense arribar a un acord amb la representació dels treballadors.

Ens sap greu que es desaprofiti així la feina i l'esforç de les Delegades i Delegats del que han anomenat forces sindicals minoritàries, la disposició a negociar i la voluntat d’arribar a un acord sempre seran la nostra forma d’actuar, per damunt de les imposicions, les impugnacions i els recursos davant els tribunals. Volem una negociació real amb totes les parts, independentment de la representativitat, ja que la negociació va de convèncer i persuadir, i no de guanyar o perdre.

Per altre banda també hem rebut la noticia de la incorporació d’un vicesecretari a la plantilla. No entrarem a valorar la necessitat o no d’aquesta figura al nostre Ajuntament. Certament des de RRHH s’està reestructurant serveis i reforçant regidories, però les formes no son les que voldríem. No s'informa adequadament de les raons i els objectius d'aquests canvis, i tampoc es busca l'acord amb la representació dels treballadors.

Estem a favor de la mobilitat interadministrativa, però no de la manera que proposa RRHH, sinó amb un veritable procés de promoció interna o provisió de lloc de treball, on tots els treballadors en igualtat de condicions, puguin optar a les places que es creen o les que queden vacants.

L'anunci de l'arribada del nou Cap d'Urbanisme no es pas un bon exemple de promoció interna i carrera administrativa. Considerem que tenim personal a la casa que podria haver desenvolupat aquesta tasca. Lamentem que finalment s'hagi preferit portar algú de fora que confiar en els propis treballadors.