dissabte, 18 d’abril del 2020

COVID-19, Reptes i oportunitats en el nostre entorn laboral

En poques setmanes, un virus ha capgirat les nostres vides i ha sacsejat la nostra manera de treballar. Aquesta crisis ha accelerat la implementació a noves formes d’organitzar-nos i de reunir-nos. En un temps rècord ens hem adaptat al teletreball, fem reunions telemàtiques, han sorgit nous grups de treballs transversals... vaja que ens hem repensat i hem posat en marxa coses que, des de fa temps semblaven aturades com per exemple, la formació.


En les setmanes vinents caldrà continuar repensant-nos, adaptant-nos i superar reptes a diferents nivells. Davant d’aquesta situació, els membres la secció sindical a l’Ajuntament volem aprofitar l’oportunitat que aquesta crisis ens porta per donar suport a canvis organitzatius i aprofitar tot el que hem après en tants pocs dies. Apostem per:

- Consolidar el teletreball sempre i quan vingui acompanyat dels recursos, la formació, les eines i els protocols de funcionament necessaris per la seva òptima realització. Entenem també que aquesta forma de treball afavoreix la conciliació familiar i laboral de moltes persones

- Establir, sempre que sigui possible, noves maneres de relacionar-nos amb la ciutadania, altres institucions i organismes, sense perdre de vista el tracte personal i humà: atenció telefònica, cita prèvia, reunions telemàtiques...

- Reorganitzar l’espai d’atenció a la ciutadania. Per seguretat (laboral externa i ara també sanitària) crear punts d’atenció fora dels despatxos i espais interns de feina.(veure articles del 31 d’octubre i del 2 de desembre al blog de la Intersindical)

- Vetllar perquè la bretxa digital no sigui un impediment per a totes aquelles persones que no tenen ni coneixen el funcionament d’internet per accedir als serveis que ofereix l’ajuntament.

- Buscar fórmules de seguretat i conciliació per a totes les persones de la plantilla de l’ajuntament que desenvolupen una feina presencial

- Mantenir i/o crear nous grups de treball transversal agilitzant i afavorint les seves tasques amb les eines telemàtiques i de treball col·laboratiu

- Posar en valor el treball professional dels serveis de l’Ajuntament que han facilitat la continuïtat laboral de la resta de plantilla així com l’atenció social duta vers la ciutadania en aquests moments de màxima necessitat. Som un equip.

- Treballar sindicalment de manera amable, respectuosa i exigent en aquesta nova etapa.

Creiem que amb la implicació i la responsabilitat de totes les persones que treballem a l’ajuntament podrem canviar maneres de fer que ens haurien de portar a millorar la qualitat de les relacions laborals, fent-les més efectives, dinàmiques, participatives i millorar també les relacions amb la ciutadania.

Molta salut per a tothom. Cuidem-nosCap comentari: