dissabte, 24 de novembre del 2018

25 de novembre - Dia contra la violència masclista

Aquest 25 de novembre sortim als carrers altre cop per visibilitzar, per denunciar les violències masclistes. I som més i més fortes.

Aquest diumenge altre cop ens manifestarem per cridar ben fort que ens volem vives i lliures. Altre cop denunciem que la violència contra les dones no s'atura. Any rere any milers de dones al nostre país som agredides: assassinades, violades, colpejades, assetjades, discriminades… Milions de dones al món no tenen cap dret o bé són vulnerats sistemàticament.

En totes i cadascuna de les esferes de la nostra vida, les dones som víctimes de la violència patriarcal. A algunes els han arrabassat la vida, assassinades. Altres cridem i trobem silenci al voltant. La majoria sobrevivim normalitzant les múltiples violències que patim.

Som moltes i cada dia més, però la violència, lluny d'aturar-se, augmenta. L'ordre patriarcal-capitalista se sent qüestionat i respon com actua, violentament i amb total impunitat. Perquè el patriarcat són els estats, els mass-mèdia, els exèrcits, les transnacionals. I ens volen -i necessiten- sotmeses i submises.

La sanitat, l'educació, la cultura, el sistema de relacions personal i social en definitiva, la cosmovisió del món, és estructuralment patriarcal i capitalista. Les dones som el territori de conquesta de tota aquesta maquinària que sustenta els privilegis de milions d'homes i els guanys indecents d'uns pocs.

Però cada dia som més les que arreu del món ens organitzem, les que creem xarxa, les que ja no tenim por i no ens trobem soles quan visibilitzem i denunciem tot allò que considerem que ens violenta: físicament, psicològicament, èticament, culturalment, políticament, econòmicament, socialment…

I treballem juntes per erradicar les violències que ens maten i ens sotmeten.

República Catalana independent i feminista per subvertir-ho tot
Al nostre país, la presa i augment de la consciència de ser un poble oprimit i l'objectiu d'esdevenir una República independent ha anat de la mà d'un augment de les mobilitzacions socials i de la lluita pels drets polítics i fonamentals, com a conseqüència  e la violència d'estat vers el moviment independentista i el conjunt de les classes populars catalanes. A redós d'això i com a conseqüència de la invisibilitzada però perseverant i combativa tasca del moviment feminista, cada dia som més les dones -i homes- que també ens enxarxem i organitzem amb l'objectiu de combatre la violència masclista.

I més conscients de com el patriarcat i el capital estan a la base de tota desigualtat. Que el règim del 78 és patriarcat i actua com a tal, violentament.

El moviment feminista ens insta a que juntes soscavem el patriarcat
Perquè el capitalisme ens oprimeix com a treballadores i el patriarcat ens oprimeix com a dones. Sí, les dones treballadores patim amb més intensitat els efectes d'un sistema laboral de per si injust.

I la Intersindical-CSC ens fem ressò d'aquesta crida i, com anem fent des del nostre àmbit de lluita, seguirem qüestionant, denunciant i combatent el marc de relacions laborals, reflex fidel i vampíric que ens discrimina i precaritza . Continuarem combatent el sistema econòmic que ens explota, ens esclavitza, ens mata.

I seguirem treballant perquè les dones, les nostres necessitats, la nostra mirada del món, sigui fonamental en la nostra acció sindical.

I seguirem actuant perquè la perspectiva de gènere impregni els convenis, les negociacions col·lectives, la mateixa organització del treball. I lluitant per eradicar l'assetjament en l'àmbit laboral. Per garantir els drets de totes a una feina digna, a un salari just. Per organitzar la resposta a la discriminació de les companyes trans, lesbianes. Per combatre el racisme.

I combatem l'explotació amb l'objectiu de subvertir l'ordre establert. Esquerdar el règim opressor del 78 i construir des de la base una República catalana independent. Una República que ha de ser l'oportunitat per construir una societat feminista, lliure de qualsevol opressió.

Llibertat preses polítiques i exiliades
Violències masclistes ni a la feina ni enlloc
Combatem el patriarcat i el capital
Juntes som més fortes, juntes donem resposta.
Diumenge totes al carrer. Si ens toquen a una, toquen a totes.