dilluns, 23 de setembre del 2019

Emergència climàtica, emergència social. Ara és l’hora d’actuar.

La Intersindical-CSC s’ha adherit al manifest per la Vaga General pel Clima que se celebrarà a tot el món el proper divendres 27 de setembre. El manifest, coordinat per l’associació Fridays for Future i signat per diverses entitats, alerta que si no revertim les emissions de gasos d’efecte hivernacle arribarem, en pocs anys, a una situació irreversible per al planeta i per a la humanitat. Una situació que ja podem començar a intuir en catàstrofes naturals que cada cop es produeixen amb més freqüència i intensitat.



“Aquesta situació és conseqüència directa del nostre sistema extractivista i consumista que prioritza el benefici econòmic a mantenir la vida”, resa el manifest, que posa èmfasi en el fet que el deteriorament mediambiental discorre en paral·lel al deteriorament democràtic i de l’estat del benestar en les nostres societats. Les desigualtats augmenten, s’aixequen murs per a les persones (no per a les mercaderies) i la biosfera es malmet només per l’acumulació injusta de riquesa d’un molt reduït nombre de persones que sacrifiquen bona part de la humanitat i dels recursos naturals. 

Davant d’aquesta crisi ambiental i social, el sindicat crida a participar en els diversos actes que es convocaran durant aquesta setmana de reivindicació arreu del territori: adhesions individuals al manifest, vaga estudiantil i de consum, mobilitzacions en carrers i en els centres de treball, etc. Així mateix, la Intersindical-CSC anima a participar en la manifestació del 27 de setembre a Barcelona (18h, Jardinets de Gràcia). Ens trobareu al bloc 3, de sindicalisme i lluita climàtica, per construir una societat més justa, solidària i respectuosa amb les persones i la natura.