dimarts, 12 de març del 2019

Vaga 8M, què va passar a la biblioteca?

Diverses treballadores de la biblioteca Joan Oliva ens han fet arribar una consulta pel que podria ser una vulneració del dret de vaga.

Segons ens expliquen elles mateixes, aquest divendres, durant la vaga legalment convocada del 8M, el Coordinador de Foment de la Lectura de la Xarxa de Biblioteques de Vilanova va ordenar a la Directora de la instal·lació que ocupés el lloc de treball d'una de les treballadores en vaga. Alhora, ell mateix es va posar a fer feines d'atenció al públic per tal que el centre pogués obrir amb total normalitat.

La normativa laboral estableix que no es pot substituir sota cap concepte a la persona vaguista, ni contractant a una altra persona, ni fent que una altra de la mateixa empresa faci la feina de la vaguista.
Tanmateix, el Tribunal Constitucional s'ha manifestat en diverses ocasions contra les pràctiques d'"esquirolatge intern" en el cas de les vagues convocades legalment.

Per aquest motiu, en la mesa de negociació d'aquest divendres demanarem explicacions a la direcció de Recursos Humans pel que podria ser un greu incompliment del dret de vaga.