diumenge, 16 de desembre del 2018

La Intersindical-CSC convoca vaga general el 21D

La convocatòria de vaga, de 12.30 a 14.30 hores, és una acció de protesta per les mesures anti-socials del govern Sánchez


La Intersindical-CSC ha presentat al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies un preavís de vaga general de dues hores per al 21 de desembre, de 12.30 a 14.30 hores. 

La Intersindical-CSC considerem que el 21 de desembre serà una bona ocasió, arran de la reunió del consell de ministres a Barcelona, de fer sentir la nostra veu contra les mesures laborals i socials del govern de Pedro Sánchez, el qual manté la reforma laboral de Mariano Rajoy i bona part de les impugnacions de lleis socials aprovades pel Parlament i no ha retirat el decret de deslocalització d'empreses. Al mateix temps impulsa limitades, insuficients i centralistes mesures com un salari mínim de 900 euros a tot l’Estat, mentre que el sindicat republicà reivindiquem un salari mínim català de 1.200 euros

Amb aquest decàleg fem saber al govern espanyol que aquest 21 de desembre no és benvingut a Catalunya, mentre segueixi avalant la repressió contra el país i les seves classes populars!
  1. Segueix negant i perseguint el dret a l'autodeterminació dels catalans i les catalanes ratificat per l'Estat a través de tractats internacionals.
  2. Manté i empara les injustes acusacions de rebel·lió i la presó preventiva i exilis per als i les líders polítiques que, des de les institucions i les entitats sobiranistes, van contribuir a fer possible l'1-O, així com les actuacions judicials contra nombrosos activistes i artistes.
  3. Manté els recursos i impugnacions a la majoria de lleis socials i normes tributàries aprovades pel Parlament, excepte insuficients gestos en els vetos més flagrants.
  4. Es nega a derogar el decret per incentivar el canvi de seus d'empreses que actua com a xantatge davant les aspiracions sobiranistes, incentivada pel govern central i la monarquia.
  5. Manté les polítiques austericides pactades amb el PP que escanyen les classes populars, així com l'espoli fiscal de la Generalitat que li impedeix impulsar polítiques veritablement socials.
  6. Es nega a derogar la reforma laboral de Rajoy, la més regressiva de la història, i en manté la vigència i els seus nefastos efectes vers les classes treballadores.
  7. Planteja un increment limitat, centralista i insuficient del salari mínim a 900 euros que encara manté a la pobresa milers de treballadors i treballadores catalanes.
  8. Rebutja derogar aspectes lesius de la llei mordassa que, quan estava a l'oposició, sí que reclamava suprimir, com la racista devolució en calent dels i les migrants o la prohibició de gravar actuacions policials.
  9. Blinda el rei que va avalar les agressions de l'1-O i recorre al TC les resolucions del Parlament que, expressant el desig majoritari de la societat catalana, reproven la monarquia.
  10. Empara el frau fiscal mantenint en el govern el condemnat Josep Borrell i l'evasor Pedro Duque i negant-se a publicar la llista dels que es van acollir a l'amnistia fiscal de Montoro com va prometre des de l'oposició.